Doktersassistente in beeld

Verhalen zijn leuk, maar met een video krijg je pas echt goed beeld van het beroep doktersassistente. Bekijk hieronder de video en zie de verschillende dingen die een doktersassistente allemaal kan doen.

In de video zie je de ene na de andere doktersassistente voorbij komen en krijg je veel tips en informatie. Voor het gemak hebben we alle tips en adviezen ook nog eens hieronder voor jou beschreven.

Wat kun je worden als doktersassistente

De opleiding tot doktersassistente is erg breed, je kunt onder andere aan de slag bij de huisarts, gezondheidscentrum, gezondheidsdienst en laboratorium.

In het ziekenhuis zijn veel doktersassistente werkzaam, bij de poliklinieken, maar ook bij het laboratorium en het diagnostisch centrum.

Belangrijke eigenschappen Doktersassistente

Belangrijke eigenschappen in het werk van doktersassistente zijn dat je klantgericht bent, open, vriendelijk en flexibel.

Daarnaast ook dat je de bereidheid hebt tot samenwerken, je moet collegiaal zijn en niet te vergeten dat je oog hebt voor het kwaliteit van het werk dat je levert.

Wat voor taken heb je?

Naast technische handelingen, denk je bij aan het verzorgen van wonden, hechtingen verwijderen, bloeddruk opmeten en injecties geven, heb je ook op taken op gebied van administratieve werkzaamheden en balie werkzaamheden.

Het vak als doktersassistente is afwisselend, aantrekkelijk en erg leuk.

Doktersassistente op polikliniek chirurgie

Je assisteert de chirurg tijdens het uitvoeren van poliklinische ingrepen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van teennagels of goedaardige vetweefselgezwellen. Daarnaast loop je mee met de chirurg tijdens zijn spreekuur om bijvoorbeeld wonden uit te pakken of hechtingen te verwijderen.

Wondpoli

Op de wondpoli kun je ook aan de slag, dan beoordeel en verzorg je wonden en geef je advies aan de thuiszorg over wondverzorging.

Poli oogheelkunde

Als doktersassistente op de poli oogheelkunde assisteer je de oogarts ondersteund met het spreekuur door het verrichten van oogmetingen, het meten van de sterkte van brillen glazen en het druppelen van de ogen.

Doktersassistente bij laboratorium voor bloedafname

Je kunt ook aan de slag als doktersassistente bij bloedafname, dit is echt iets voor jou als je het leuk vind om te prikken. Ieder formulier meld je aan op de computer en daarna roep je de patiënt op, controleert de gegevens, hebt de bijpassende buisjes en start de bloedafname.

Nadat je de bloedafname hebt gedaan plaats je de buisjes in de rekjes en leg je het formulier weer weg om vervolgens de volgende patiënt op te roepen.

Bloedafname bij de mensen thuis

Het kan zomaar zijn dat je als doktersassistente bij bijvoorbeeld een diagnostisch centrum, dat de schakel tussen de huisarts en het ziekenhuis is, je op bezoek moet bij mensen die minder mobiel zijn om een bloedafname te nemen. Dit is veelzijdig werk, je komt op allerlei plekken en bij vele mensen.