Doktersassistente salaris

Ben je benieuwd naar het doktersassistente salaris? Voordat je aan de doktersassistente opleiding begint is het natuurlijk altijd leuk om te weten wat je later kunt gaan verdienen als doktersassistente.

Op deze vraag kunnen wij niet precies een goed antwoord geven omdat het afhankelijk is van meerdere factoren. We kunnen wel een goede schatting geven over het salaris wat een doktersassistente kan verdienen.

Voordat we een schatting geven, zullen we eerst uitleggen welke factoren belangrijk zijn voor het bepalen van het salaris.

Doktersassistente salaris: Welke factoren spelen een rol?

Het salaris van een doktersassistente wordt aan de hand van de CAO voor huisartsenzorg of ziekenhuizen en de volgende factoren bepaald.

  • Waar werk je? Het salaris in ziekenhuis kan hoger zijn dan bij een huisarts;
  • Het aantal jaar ervaring dat je hebt opgedaan; *
  • Het aantal uur dat je in de week werkt;
  • Het aantal jaar dat je bij dezelfde werkgever werkt;
  • De taken die je moet uitvoeren.

* Let erop dat stage niet wordt meegeteld als werkervaring.

Schatting doktersassistente salaris

Omdat er een CAO is voor doktersassistente kunnen we een vrij goede schatting voor je maken, ondanks dat de werksituatie per doktersassistente kan verschillen.

Wij maken gebruik van de CAO huisartsenzorg. In het ziekenhuis is het mogelijk om nog meer te verdienen omdat zij een andere CAO hanteren.

Het salaris van een doktersassistente ligt volgens de CAO huisartsenzorg van 2012 tussen de € 1747,- en € 2458,- bruto per maand, exclusief 8% vakantietoeslag. Dit is op de schaal gebaseerd waar je inzit zodra je een gediplomeerde doktersassistente bent, namelijk schaal 4.

Als beginnend gediplomeerd doktersassistente krijg je dus een salaris van rond de € 1747,- bruto op fulltime basis. Uiteindelijk kan dit oplopen tot € 2458,- bruto na 8 jaar werkervaring.

Uiteraard moet je niet vergeten dat de CAO jaarlijks opnieuw aangepast kan worden waardoor je misschien een nog hoger salaris kunt gaan verdienen.

Wanneer je jezelf laat bijscholen na de opleiding of extra cursussen volgt kun je ook nog senior doktersassistente worden. Je mag dan meer taken uitvoeren (met name op medisch vlak), waardoor je opgeschaald kunt worden naar schaal 5 van de CAO huisartsenzorg. Je kunt hierin nog 2 stappen verder groeien naar een doktersassistente salaris van € 2672,- bruto per maand.